5 greseli de evitat in amenajarea bucatariei

Fa-ti timpul in bucatarie mult mai placut cu ajutorul sfaturilor noastre de amenajare gandite special pentru ca tu sa poti evita stresul ce ar putea aparea din cauza unor idei gresite. Iti prezentam 5 greseli pe care sa le eviti atunci cand iti organizezi bucataria.
1. Amplasarea proasta a surselor de caldura

Mobila Bucatarie Nobilia
Din diferite cauze oamenii prefera sa aseze aragazul sau cuptorul departe de o sursa de ventilatie sau de un geam. Chiar daca te gandesti ca vei instala o hota puternica, aceasta nu va putea lua locul unei ferestre mari. De aceea, ai grija sa pozitionezi masinile de gatit cat mai aproape de un geam. Chiar daca vei arde mancarea, macar vei putea aerisi rapid prin deschiderea larga a ferestrei.

2. Placarea completa a peretilor cu faianta
Chiar daca poate parea o idee convenabila mai ales pentru timpul redus de curatare a faiantei fata de revopsitul bucatariei, pe termen lung aceasta amenajare iti va da cu siguranta senzatia de spatiu inchis si rece. Recomandam aplicarea faiantelor doar in zonele in care se afla masina de gatit si spatiul dedicat pentru spalarea ustensilelor.

Mobilier Bucatarie Nobilia

3. Neglijarea spatiilor de depozitare

Mobilier Bucatarie Nobilia
Cu timpul, vei agonisi o multime de ustensile de bucatarie sau poate vei avea nevoie de mai multe electrocasnice pentru prepararea mancarii. Ai grija sa compartimentezi cat mai generos spatiile de depozitare. O debara sau cat mai multe dulapuri te vor ajuta cu siguranta! Iti recomandam sa vizitezi sectiunea dedicata pentru solutiile de depozitare de pe www.nobiliadesign.ro

4. Alegerea unei mese mari

Bucatarii Nobilia Design
Daca ai o bucatarie mai mica sau ai mai multe corpuri de mobilier, ai grija sa alegi masa destinata servirii mancarii cat mai atent. Chiar daca vei cumpara o masa mare in ideea in care vei avea mai multe locuri, cu siguranta nu iti vei dori sa te lovesti de scaune sau de celelalte piese din bucatarie din cauza spatiului redus.

5. Renuntarea la usa de intrare in bucatarie
In ultimul timp tot mai multe persoane aleg sa renunte la usa de bucatarie pentru a crea mai mult spatiu. Nu este o ideea rea, insa este recomandat sa ai surse puternice de ventilatie. Altfel, de fiecare data cand vei gati, mirosul se va propaga in toata casa. De aceea, iti recomandam ca atunci cand stai la apartament sau nu ai la dispozitie foarte mult spatiu sa pastrezi usa de la bucatarie. Eventual, poti monta o oglinda pe usa bucatariei pentru a da efectul de spatiu.