5 sfaturi de la Nobilia Design pentru alegerea mobilierului de bucatarie

In zilele noastre, bucataria detine un nou statut! Aceasta nu mai este considerata locul unde se gateste si se ia masa, ci si zona in care se petrece cea mai mare parte a timpului.
Din acest motiv, este important, atat modul in care este mobilata si echipata bucataria, cat si aspectul acesteia.

Inainte de a incepe amenajarea, este necesar sa stiti de la bun inceput, activitatile pe care le veti desfasura in cadrul bucatariei: cat de des gatiti, daca luati masa in acest loc, daca doriti ca bucataria sa aibe functii de camera de zi, sau este spatiul in care va invitati prietenii.

Daca v-ati hoatarat sa achizitionati mobila de bucatarie, va sfatuim sa tineti cont de urmatoarele aspecte pentru o alegere buna

1. Aflati dimensiunile incaperii! Este necesar sa va hotarati asupra stilului decorativ.
Stilul decorativ este adesea preferat sa fie acelasi cu cel folosit pentru amenajarea locuintei, cu scopul de a pastra o imagine
unitara. Fie ca este un stil rustic, clasic sau contemporan, stilul decorativ trebuie sa reflecte personalitatea pentru a va bucura
de timpul petrecut in bucatarie.

Mobilier Bucatarie Nobilia

2. Culoarea mobilei este un alt aspect in alegerea mobilei de bucatarie. Culoarea nu trebuie aleasa pentru ca se afla in tendinte, ci in functie de culoarea peretilor si a pardoselii. Se poate opta pentru o schema cromatica ton pe ton, care propune alaturarea mai multor tonuri, sau puteti alege mobila intr-o culoarea contrastanta cu cea a finisajelor incaperii.

Bucatarii Nobilia Design

3. Este necesar ca blatul mobilierului de bucatarie sa se intretina usor, si sa fie rezistent la umiditate si temperaturi ridicate. Recomandam ca blatul sa fie neted, deoarece striatiile favorizeaza dezvoltarea bacteriilor.
Se poate opta pentru un blat din material elegant si cu o durata de viata foarte lunga, in functie de preferinte si bugetul alocat.

4. Obiectele cele mai importante care nu lipsesc dintr-o bucatarie sunt chiuveta, aragazul si frigiderul. Alegerea mobilei se face si in functie de posibilitatea de amplasare a chiuvetei, aragazului si frigiderului, in functie de forma bucatariei, de pozitia ferestrei. Distanta dintre chiuveta si aragaz trebuie sa fie de minim un metru. Daca se opteaza pentru o mobila cu un corp tip soldat, puteti dispune cuptorul in interior.
Bucatarii Nobilia Design

5. Si in cele din urma, locul de luat masa. Daca spatiul va permite, puteti alege un mobilier de tip insula sau unul prevazut cu bar. In caz contrar, masa si scaunele trebuie sa fie in concordanta cu restul bucatariei.

Mobila Bucatarie Nobilia