Iluminatul intr-o bucatarie. Sfaturi Nobilia Design

Sistemul de iluminat principal dintr-o bucatarie trebuie sa fie cu becuri ce degaja o lumina calda. Lumina rece a neoanelor poate fi obositoare desi este mult mai intensa. Pentru a reduce costurile la facturile de energie, se pot folosi becuri economice cu lumina calda, fapt pentru care se va amortiza investitia in scurt timp.

Recomandam folosirea becurilor coloare. Lumina de la aceste becuri colorate poate fi folosita in cantitati reduse si doar in scop decorativ prin accentuarea unor anumite zone din bucatarie.

Amplasarea si montarea  surselor de iluminat se realizeaza in principalele zone de activitate din bucatarie fara a ingreuna, daca nu este folosit iluminatul local.

Zonele cele mai des utilizate la care se necesita folosirea surselor de lumina ajutoatoare este plita, blatul de lucru si chiuveta.

Pentru usurarea muncii in aceste zone pe timp de seara recomandam montarea unor surse de iluminat din partea inferioara a corpurilor de bucatarie suspendate (spoturi cu becuri LED)

In completarea iluminatului general se poate inverveni cu spoturi reglabile ce pot fi directionate la nevoie spre diverse zone ale bucatariei.

Din punct de vedere al sigurantei, trebuie acordata o importanta deosebita la montarea tuturor surselor de iluminat. Nu este recomandat amplasarea prizelor, a surselor de iluminat sau a intrerupatoarelor la o distanta mai mica de 50 cm de chiuveta de bucatarie.